logo
     

I studierummet kan du finde:


God fornøjelse!

Del
 
Bioweb anbefaler:
WWF
Greenpeace er en international miljorganisation
Biologifaget
EMU er Danmarks undervisningsportal og en af Undervisningsministeriets fem hovedindgange til uddannelsesomrdet. Dette er startsiden for biologi i gymnasiet
 
 
biolextop

  Ord i alt:   1448  • Rad  Google.dk  
  Den mængde energi en radioaktiv stråling afsætter i en organisme kan måles i rad. 1 rad = 0,01 J/Kg. En anden enhed er Gray (Gy), 1 Gy = 100 rad.
  Eng. Rad  Google.com


 • Radioaktive-isotoper  Google.dk  
  Et grundstof der når det omdannes til et andet grundstof samtidig udsender energirig stråling. Radioaktive stoffer kan udsende forskellige typer radioaktiv stråling. De tre vigtigste er alfa-, beta- og gammastråling
  Eng. Radioactive-isotopes  Google.com


 • Ranvierske-indsnøringer  Google.dk  
  0,2-2 mm mellemrum mellem to Schwanske celler. Schwanske celler er en speciel type gliaceller (støtteceller i nervesystemet), der danner myelinskeder rundt om nervecellers axon-del.

  Når et aktionpotentiale bevæger sig langs et axon der er beklædt med myelin, vil nervesignalet springe fra mellemrum til mellemrum, derved bevæger nervesignalet sig hurtigere, end hvis der ikke havde været myelin rundt om axonet. Sclerose er en sygdom hvor nervesignalets hastighed hæmmes betydeligt fordi myelinskederne angribes.
  Eng. Nodes-of-Ranvier  Google.com


 
Du skal være logget ind for at kunne foreslå et nyt ord